För dig som är byggentreprenör

Alltid samma ersättning vid återköp

Pallar blir utsatta för tuff hantering på byggarbetsplatser. En stor fördel med byggpallen är att pantvärdet aldrig påverkas. Din byggarbetsplats får alltid samma ersättning för en byggpall när den går i retur, oavsett skick. Retursystem Byggpall betalar 70 kr för helpallen och 50 kr för halvpallen.  Annan ersättning gäller för andra pallar och pallkragar. Det kostar ingenting att ansluta sig till Retursystem Byggpall.

Enkelt att returnera tomma pallar

  1. Ring 020-27 00 00 till systemets pallaktör, Norrlandspall, för att beställa hämtning av pallar alternativt beställ på www.byggpall.se.
  2. När Norrlandspall hämtar pallar ersätts byggpall helpall alltid med 70 kr och byggpall halvpall med 50 kr, oavsett skick.
  3. Hämtning är kostnadsfri vid minst 85 enheter, annars debiteras en frakt på 200 kr. Passa även på att sälja tillbaka andra standardmallar än byggpallar. Ni slipper sortera och når lättare upp till fraktfri volym. Gäller även pallkragar.

Olika behov – olika hämtningsmöjligheter

För din byggarbetsplats är det ekonomiskt bäst att boka hämtning via Norrlandspall, systemets pallaktör. Byggarbetsplatsen får full ersättning för byggpallarna men står själv för lastningen. Byggmaterialhandeln kan också erbjuda upphämtning av tomma pallar. När byggmaterialhandeln levererar material till ditt bygge kan de ta med tompallar hem i retur, som sedan hämtas av Norrlandspall. Ett tredje alternativ för upphämtning är att kontakta byggarbetsplatsens avtalade återvinningsentreprenör vilket är praktiskt vid små pallvolymer eller vid ont om plats. Läs mer om alternativa upphämtningar av tomma pallar.

Där hittar du också en instruktion för pallhantering på din byggarbetsplats. Vi hjälper dig gärna att ta fram en sådan för just ditt företag. Skicka ett mail till info@returlogistik.se.

Spara pengar i byggprojektet

Retursystem Byggpall sparar plats och bidrar till bättre ordning på din byggarbetsplats. Om 100 byggpallar i EUR-format slängs ger det en avfallsvolym på minst 30 m3  och väger minst 2 500 kg vilket i sin tur generar höga containerkostnader. Om din byggarbetsplats i stället säljer tillbaka byggpallarna till Retursystem Byggpall får byggarbetsplatsen en ersättning på 7 000 kr och samtidigt minskas klimatpåverkan. Observera att byggpallarna är speciellt märkta på höger kloss.

Hämta gärna ned informationsmaterial som till exempel affischer till din byggarbetsplats.

Byggpall är enkelt och smidigt. Ett telefonnummer att hålla reda på, en aktör att hålla kontakten med och färre slängda pallar. Det i sin tur har resulterat i att mitt jobb blir både enklare och mer miljövänligt

Cecilia Johansson
Arbetsledare, JM AV
Region Stockholm Syd