Röster från branschen

Branschen har länge efterfrågat en bättre hantering av lastpallar. Retursystem Byggpall är resultatet av flera års arbete. Så här tycker några representanter från byggbranschens olika led om Retursystemet:

img01_136266857566056300

Robert Larsson

Platschef, Weber Vingåker

”Retursystem Byggpall gör vår pallhantering smidigare, dessutom tillgodoser vi våra kunders behov och önskemål genom att leverera på Byggpall.”

Johan Rosendahl

Marknadschef, Byggarnas Partner

”Med Byggpall har vi fått en miljömässigt bättre pall som heller inte nedklassas. Vi slipper att sortera pallarna och hantera pallsaldon. Vi överdebiteras aldrig för pallarna och vi slipper diskussioner om pallarnas kvalitet.”

img01_136266883989725300

Cecilia Johansson

Arbetsledare, JM AB Region Stockholm Syd

”Byggpall är enkelt och smidigt. Ett telefonnummer att hålla reda på, en aktör att hålla kontakten med och färre slängda pallar. Det i sin tur har resulterat i att mitt jobb blir både enklare och mer miljövänligt.”

 

 

_

Ulf S. Gustafsson

Ordförande i Retursystem Byggpalls Styrgrupp

”Med Retursystem Byggpall får brukarna enkla rutiner, ekonomiskt fördelaktiga villkor och, kanske mest viktigt, ett bra miljöval och en hållbar lösning. Istället för att slänga och behöva tillverka nya pallar erbjuder Byggpall ett effektivt retursystem vilket gör systemet till ett utmärkt exempel på cirkulär ekonomi”

 

Marianne Hedberg

Miljöexpert, Sveriges Byggindustrier, BI

”Retursystem Byggpall är ett mycket bra exempel på hur långt vi kan komma med miljö- och hållbarhetsarbete när hela kedjan, från tillverkare till användare, samarbetar. Alla vinner i enkla system med minskad påverkan både på klimat och ekonomi, det är bra för företagen” 

 

Monica Björk

VD, Byggmaterialhandlarna

”Retursystem Byggpall visar vägen som ett bra exempel på fungerande återbruk inom byggbranschen. Ett ökat återbruk är en stor och viktig utmaning för hela samhället, inte bara för byggbranschen” 

 

Anneli Kouthoofd

VD, Byggmaterialindustrierna

”Retursystem Byggpall är ett kvalitativt återbruk. Byggpall återspeglar viljan att bry sig om; miljön genom att återanvända, en god ekonomi genom återbäring och ett återuppväckt hopp om en smartare framtid.”