Den 28 april hade Retursystem Byggpall sitt styr- och marknadsgruppsmöte i samband med mässan Nordbygg. Då delades också utmärkelsen Årets initiativtagare 2021 ut till Finja Betong AB för att de på ett föredömligt sätt lyfter fram Retursystem Byggpall i sin hållbarhetsrapport. Retursystem Byggpall anges där som ett exempel på hur Finja arbetar med cirkulär ekonomi och sedan Finja gick med 2007 har de sparat över 63 000 avfallscontainers, vilket motsvarar 3 miljoner kg koldioxid genom initiativet.

Magnus Andersson, vice VD på Finja Betong, var där och mottog utmärkelsen av Retursystem Byggpalls ordförande Ulf S Gustafsson. I sin kommentar till utmärkelsen konstaterar Magnus att ”Det är så enkelt – man ansluter sig och sen rullar det bara på. Frågan är varför man inte är med?”.

Vi gratulerar Finja Betong och hoppas att deras föredömliga initiativ ska visa vägen också för andra användare av Retursystem Byggpall, dvs att lyfta fram sitt nyttjande av systemet och med det faktiskt visa på det miljömässiga ansvar som ni tar. Som någon i Retursystem Byggpalls styrgrupp nämnde: ”Just enkelheten är det fina med Retursystem Byggpall. En anslutning till Retursystem byggpall gör det lätt att göra rätt – och sparar både miljö och ekonomi!”.

Tillsammans gör vi byggbranschen mer cirkulär!