Köpa Byggpall

Fyll i detta formulär om ni vill köpa byggpall så återkommer vi. Obligatoriska uppgifter är märkta med *

Namn *

Företag *

Adress *

Postnummer *
Ort *
Telefonnummer *
Din epost *

Skriv gärna några rader om vad du vill köpa

Jag godkänner webbplatsens integritetspolicy.

Leverans av Byggpallar

Norrlandspall är det företag som fått uppdraget att leverera kvalitetskontrollerade Byggpallar till byggbranschen. Företaget ansvarar även för hämtning, kvalitetsbedömning och återköp av pallarna. Leveransen sker med Schenker eller DHL som transportör. Pallarna sorteras och repareras av Norrlandspall AB efter varje användning. På så sätt garanteras en jämn och hög kvalité innan utleverans sker. Normerna finner ni i ”Vad är en byggpall?

Så här fungerar systemet vid köp av Byggpallar:

  1. Ni beställer Byggpallar från Norrlandspall, 020-27 00 00, 107 kr för en byggpall helpall och 80 kr för en byggpall halvpall. Ni kan även använda formuläret ovan.
  2. Ni debiterar er kund 107 kr för en helpall och 80 kr för en halvpall. Återförsäljare debiterar pallen vidare med samma belopp.
  3. Frakten ingår i priset vid beställning av minst 300 pallar.
  4. Vid beställning av mindre volymer debiteras en frakt på 200 kr.

Det finns en informationsbroschyr som beskriver Retursystem Byggpall. Där finns bland annat enkel information och handledning om hur hämtning och återköp hos slutanvändaren går till. Den går att beställa hos Norrlandspall eller Returlogistik. Du kan också ladda ned den under informationsmaterial på denna webbsida. Informationsbladet kan med fördel skickas ut till era kunder i samband med att de får godset eller fakturan från er.

Byggpallarna är tydligt märkta

Byggpall helpall (1200 x 800 mm) är från början en begagnad EUR-pall. Den är tydligt märkt för att vara enkel att identifiera. Kvalitetskraven är anpassade för byggbranschen. En stor fördel med Retursystem Byggpall är att pantvärdet inte påverkas negativt av regn, snö eller nedsmutsning på samma sätt som för en godkänd EUR-pall.

Efter önskemål från många byggpallsanvändare har Retursystem Byggpall tagit fram en byggpall halvpall (800 x 600 mm). Byggpall halvpall är framtagen och nytillverkad för den svenska byggbranschen. Den har två medar och ett tätspikat trädäck samt en styrbräda på däckets undersida. Pallen är en fyrvägspall. Byggpall halvpall är alltid värmebehandlad enligt ISPM 15. Den är brännmärkt till skillnad från den ursprungliga byggpallen som har en färgstämpel.

För att pallarna ska vara godkända som byggpallar ska de vara märkta med en av dessa symboler på höger kloss. Byggpall helpall ses till vänster och byggpall halvpall till höger.

img01_124464562806250400Halvpall_stamp

 

Inte bara Sverige

Byggpall kan även distribueras till produktionsenheter i våra grannländer. Kontakta oss för att få veta mer.