CCBuild

Vi är anslutna till CCBuild – Centrum för cirkulärt byggande – CCBuild

För att arbeta mer hållbart och minska vårt klimatavtryck har Retursystem Byggpall valt att ansluta till Centrum för cirkulärt byggande – CCBuild. I en branschgemensam arena kan vi möta andra aktörer i samhällsbyggnadsbranschen och samverka i syfte att stärka marknaden för cirkulära produkter och tjänster, samt etablera arbetssätt i linje med cirkulära principer. Vi vill minska mängden avfall från byggande och rivning, reducera koldioxidutsläpp genom färre nyinköp och fortsatt användning av de varor och material vi redan har. Emballage och lastbärare är en viktig del i det arbetet.

Läs mer om CCBuild: här hittar du en kunskapsbank med referensprojekt och guider relaterat till cirkulärt byggande.

 

Fossilfritt Sverige

Fossilfritt Sverige arbetar med att öka takten i klimatomställningen och göra Sverige till ett av världens första fossilfria välfärdsländer. Målet är att bygga en stark industri och skapa fler jobb och exportmöjligheter genom att bli fossilfria.

Fossilfritt Sverige startades på initiativ av regeringen 2015 inför FN:s klimatmöte i Paris och samlar aktörer i form av företag, kommuner, regioner och organisationer som ställer sig bakom deklarationen om att Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer.

 

 

 

 

 

Läs rapporten om ”Färdplan för fossilfri konkurrenskraft Bygg- och anläggningssektorn”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tillsammans hjälps vi åt att bygga ett mer hållbart Sverige.