Alternativ för upphämtning – instruktion

Instruktionen gäller alla pallar av EUR-format (800 x 1200 mm), halvpallar (600 x 800 mm) och pallkragar. Alltså även engångspall.

För en byggarbetsplats är det ekonomiskt bäst att nyttja returlösning 1, dvs hämtning via Norrlandspall, systemets pallaktör. Byggarbetsplatsen får full ersättning för byggpallarna men står själv för lastningen.

De andra alternativen för upphämtning, 2 och 3, är att kontakta byggarbetsplatsens avtalade återvinningsentreprenör eller byggmaterialhandlare vilket är praktiskt vid små pallvolymer, avsaknad av egen lastare eller vid ont om plats.

Att man kan välja mellan tre olika alternativ beror på att byggarbetsplatser ibland har problem att bli av med tomma pallar. Ibland saknar byggarbetsplatsen tillgång till hjullastare. Det kan även vara svårt att få ihop eller lagra en större mängd pall.

Som byggarbetsplats kan ni börja med att kontakta den återvinningsentreprenör eller byggmaterialhandel som är avtalsleverantör och fråga om de kan hämta upp pallar från er byggarbetsplats. Återvinningsentreprenörerna och Byggmaterialhandeln besöker frekvent byggarbetsplatserna. Återvinningsentreprenörerna kan hämta pallar med ett distributionsfordon med bakgavellyft och palldragare. Byggmaterialhandelns distributionsfordon är utrustade med kran. I samband med hämtning respektive leverans kan de ta med tomma pallar mot ersättning. De olika lösningarna anammas av allt fler.

Nedan följer mer specifik information om de olika returlösningarna.

Instruktion för pallhantering på din byggarbetsplats

 

 

 

 

 

 

 

 

Denna instruktion är en mall som vi gärna hjälper dig att utforma med din logga och exempelvis ett citat från någon på ert företag som beskriver varför ni ska använda er av byggbranschens standardiserade system för pallhantering. Maila gärna info@returlogistik.se alternativt ring 08-717 71 60 så hjälper vi er med det.

Instruktion för pallhantering på din byggarbetsplats – plats för logga

 

 

 

 

 

 

 

Denna instruktion är blank, dvs att den går att använda utan att lägga in någon logga etc.

Instruktion för pallhantering på din byggarbetsplats – utan logga

 

 

 

 

 

 

 

 

Detta är en exempelinstruktion som PEAB använder.

Instruktion för pallhantering – exempel PEAB

Informationsmaterial riktat mot byggmaterialhandlare

Anläggningschefer hos byggmaterialhandlare

Chaufförer hos byggmaterialhandlare